Antwoorden op veelgestelde vragen


Hoe werkt actieve kool?

Norit bevat actieve kool dat wordt vervaardigd uit turf en kokosnootschalen. Het is dus een natuurlijke stof die bij diarree ook door kinderen kan worden gebruikt. Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. De oppervlakte van 3 gram actieve kool is vergelijkbaar met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat om over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam. Daardoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

Waar komt actieve kool vandaan?
De actieve kool in Norit wordt geproduceerd uit turf en kokosschalen.

Wanneer gebruikt u Norit?
U gebruikt Norit bij diarree en bij vergiftigingen. Norit helpt de schadelijke stoffen uit uw maagdarmkanaal af te voeren. De actieve kool in Norit is 100% natuurlijk.

Wat is de dosering van Norit?
Tabletten: 6-9 tabletten 3x daags – maximaal 27 tabletten per dag.
Capsules: 3-4 capsules 3x daags – maximaal 12 capsules per dag.

Bij vergiftigingen

Direct arts waarschuwen en Norit toedienen! Tabletten: 20 tabletten met korte tussenpozen herhalen; Capsules: 10 capsules met korte tussenpozen herhalen.

Kan Norit met andere medicijnen worden gebruikt?

Ja, maar Norit niet tegelijkertijd met andere middelen innemen. Het beste is om 2 tot 4 uur te wachten aangezien Norit de stoffen in uw medicijnen ook kan adsorberen in uw maagdarmkanaal. Dus eerst het medicijn in het bloed laten opnemen en daarna Norit innemen.

Vanaf welke leeftijd kan Norit gebruikt worden?

Norit kan bij kinderen vanaf 2-3 jaar gebruikt worden.

Zit er suiker in Norit?

In de Norit tabletten zit een kleine hoeveelheid suiker. De capsules zijn suikervrij.

Zitten er gluten in Norit?

Nee

Kan Norit gebruikt worden in combinatie met de anticonceptiepil?

Bij de pil is het raadzaam om op te passen zeker bij de nieuwe generatie pillen (20-ers). In de 30-ers zit meer actieve stof, dus heeft Norit hier minder invloed op. De pil werkt 24 uur, dus Norit kan altijd iets van de werkzame stof opnemen. Bij twijfel altijd extra bescherming (condoom) gebruiken.