Producten

Norit Tabletten

zuivert & herstelt
bij diarree


Een natuurlijke en gezonde oplossing voor alle leeftijden

Norit tabletten bevat als werkzaam bestanddeel geactiveerde kool van plantaardige herkomst. Deze actieve kool zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen die de diarree veroorzaken in het maagdarmkanaal geadsorbeerd worden en via de ontlasting het lichaam verlaten. Norit neemt dus op een natuurlijke manier de oorzaak van diarree weg.

Gebruik van tabletten
Bij diarree neemt u 6-9 tabletten per keer tot maximaal 27 tabletten per dag. De tabletten dienen met water ingenomen te worden bij voorkeur gelijkmatig verspreid over de dag. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Een Norit tablet bevat 125 mg geactiveerde kool als werkzaam bestanddeel en is verkrijgbaar in verpakkingen van 50 en 180 stuks.

Gebruik Norit niet bij:
- Ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan.
- Plotselinge buikpijn.
- Met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm.

De werking van actieve kool

Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. Dat betekent dat de oppervlakte van 3 gram actieve kool vergelijkbaar is met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat om over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam. Daardoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.