Bij diarree

Soorten diarree

Diarree is een symptoom van een onderliggend probleem, meestal van het maagdarm stelsel. Er zijn twee vormen van diarree te onderscheiden: acute en chronische diarree.
Let op: bij chronische diarree is zelfmedicatie niet geschikt!

Acute diarree
Acute diarree komt plotseling opzetten en zal hooguit één tot twee weken duren. Acute diarree kan ontstaan door een infectie, buikgriep, allergieën bij bepaald voedsel en het eten van bedorven voedsel of van te veel vet. Ook nervositeit, medicijnen en een verandering in het eetpatroon kunnen de oorzaak zijn van diarree. Norit is geschikt om het lichaam bij acute diarree te zuiveren. De actieve kool van Norit adsorbeert de schadelijke stoffen zodat deze stoffen samen met de ontlasting het lichaam verlaten.

Reizigersdiarree
Een vorm van acute diarree is het zogeheten ‘reizigersdiarree’. Veel mensen die in het buitenland op vakantie of op reis zijn, hebben daar last van. Het komt vaak door verandering van omgeving en/of voedsel in combinatie met een verminderde weerstand. Reizigersdiarree wordt veroorzaakt door bacteriën in besmet water of voedsel. Bij reizigersdiarree adsorbeert de actieve kool van Norit de schadelijke stoffen en helpt het uw lichaam te zuiveren.

Chronische diarree
Chronische diarree daarentegen duurt langer dan 14 dagen en kan vele oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken zijn een ontsteking in de dikke darm, een spijsverteringsstoornis, IBS, ziekte van Chrohn of een infectie met een virus zoals HIV.
Zelfzorgmedicatie is niet geschikt voor het verhelpen van genoemde klachten. Raadpleeg bij chronische diarree altijd uw arts.